H1 | H2 | H3 | H4 | H5 | H6 | H7 | H8 | H9 | H10
 
Home
Contact
De Makers
Bronvermelding
Onderhoudsplan
Hoe & waarom
Copyright
 
 
Handleiding
Quiz
Examens
Extra's
Proeven
 
 
Handleiding
VMBO eisen
 
 
Periodiek systeem
Kladblokje
Oplosbaarheid
Links
Sitemap
 
 
  
 

ThinkQuest Chemie in 11 > De makers

Huub Willems, Coach


50 jaar, gehuwd en trotse vader van 4 fantastische "teenage-dochters". Hobby: Gezin, werk en computer laten verder weinig tijd over voor andere hobby's. Ik heb 11 jaar gewerkt op de school waar toen ook de makers van deze site op zaten: Het Alfrink College in Deurne. Ik gaf daar scheikunde -bij het VMBO is dat Nask2 geworden- natuurkunde, informatiekunde en wiskunde. De makers van deze site heb ik allemaal minstens twee jaar als leerling in de klas gehad.Inmiddels werk ik op het Jan van Brabant College in Helmond. Het maken van de website is volledig het werk van de leerlingen. Technisch zijn zij veel beter en handiger dan ik. Vorig jaar heb ik voor het eerst met een team meegedaan aan TQ voor leerlingen tot 15 jaar en we hebben toen met "Extremen in het weer" de finaleronde gehaald. Ik heb toen verbaasd gestaan van de technische kwaliteit van onze site, volledig gemaakt door 15 jarige VMBO leerlingen, maar inhoudelijk schoten we duidelijk tekort. Met een nieuw lid en twee oude teamleden doen we dit jaar mee in "de hogere leeftijdsklasse". We hebben dit jaar meer op de inhoud en het onderhoud van de site gelet.

Mijn taak: Ook al was het vaak moeilijk om, als scheikundeleraar, mijn mond te houden over de inhoud, ik heb me totaal niet bezig gehouden met de scheikundige kant van deze site. Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan als coach, en daar op de wandelgangen duidelijk gemerkt dat veel "teams" teveel steunen op hun coach. Ik ben alleen sturend en stimulerend bezig geweest, de site is inhoudelijk en technisch volledig het werk van mijn 3 leerlingen. Wel heb ik de teksten taalkundig tegen het licht gehouden. Het onderhoud van de site hebben de leerlingen dit jaar erg vereenvoudigd. Met de juiste wachtwoorden kon ik vanaf elke op internet aangesloten computer teksten aanpassen.

Kees Janssen, Coach


Toen mijn teamleden mij vroegen of ik nog een keer coach wilde zijn heb ik meteen ja gezegd. Na in de vorige aflevering van Thinkquest de finale te hebben gehaald, had ik niet veel tijd nodig om hierover na te denken. Ik heb nu de opdracht gekregen om wat over mijzelf te schrijven dus dat doe ik dan maar. Ik ben 46 en de laatste 19 jaar werkzaam geweest op de Bernard Alfrink Mavo waar de teamleden leerlingen van mij waren. Het hele team, inclusief beide coaches, heeft intussen deze school verlaten maar we blijven contact houden. Mijn hobbies zijn tennis, lezen en daarbij science fiction boeken verzamelen. Mijn taak was eenvoudig; het controleren van de engelse teksten voor de internationale pagina. Behalve mijn mening over de lay-out heb ik verder niets te maken gehad met de technische kant van de zaak. Dat heb ik aan het team over gelaten. Het is in ieder geval alweer een fantastische ervaring geweest om met de “jongens” en Angelie samen te werken.
Inmiddels werk ik op het Carolus Baromeus College in Helmond.

Robert

Het staat al op mijn pasje: Mijn naam is dus Robert, ook dit jaar ben ik weer "teamcaptain". Ik heb samen met Angelie en Thijs de lessen van Huub en Kees gevolgd op het Alfrink College en ben er daarom ook in geslaagd een 7 te halen voor scheikunde en een 8 voor engels, beide op D Niveau.

Dit jaar was ik "manusje van alles": Ik heb me dus eigenlijk overal mee bezig gehouden, van het maken van de teksten samen met Angelie tot het maken van de layout en de techniek met Thijs.
Ik vind het een geweldige prestatie om ook dit jaar weer een kei van een site neer te zetten. En ik hoop dat velen er gebruik van zullen gaan maken, vooral leerlingen in het "nieuwe" VMBO  systeem. Zelf heb ik er in ieder geval veel van geleerd.

Thijs


Ik ben 16 jaar oud en zit op het ROC ter AA in helmond. Vorig jaar was mijn laatste jaar op de “MAVO” ,nu vmbo, en nu doe ik de opleiding werktuigbouwkunde die 4 jaar duurt. In mijn vrije tijd doe ik veel aan atletiek. Verder doe ik nog een aantal andere dingen in mijn vrije tijd zoals computeren, lezen, tv kijken en af en toe zwemmen.

Vorig jaar had ik voor het eerst meegedaan met thinkquest. Ik vond het leuk om te doen en we hadden ook nog de finale gehaald wat voor ons team een heel goede prestatie was. Daarom doen we dit jaar weer mee met ons nieuwe team mee. We doen het nu over scheikunde wat een vak was dat me altijd goed afging en dat beviel me dan ook des te beter bij het maken van de site.
Dit jaar heb ik me onder andere bezig gehouden met de layout van de site en ik ben er heel tevreden over. En ik hoop dan ook dat veel leerlingen iets kunnen leren van onze site.


Angelie


Ik ben Angelie en heb samen met Robert en Thijs de lessen van Kees en Huub op het Alfrink College gevolgd. Nadat de samenstelling “het team” van vorig jaar was gewijzigd werd ik gevraagd om het 3de teamlid te worden. Ik heb me samen met Robert vooral bezig gehouden met het maken van de inhoud van de site, zoals bijvoorbeeld de teksten van de hoofdstukken. Maar ook heb ik zijdelings invloed gehad op het bouwen van de rest van de site, omdat we alle dingen tijdens onze “thinkquest” bijeenkomsten overleggen. Verder vond ik het erg leuk om mee te doen, het was een hele leuke en leerzame tijd. Mijn scheikunde kennis is er erg op vooruit gegaan, en ik ben blij dat ik deze kennis via deze site kan doorgeven.

 

 
 

 

 

 
 
 
 Engelse versie